Datahub tulee – sähkön käyttöpaikkatunnukset muuttuvat


31.01.2022

Suomessa otetaan helmikuussa 2022 käyttöön sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, Datahub. Uuteen järjestelmään tallennetaan tiedot kaikista Suomen sähkönkäyttöpaikoista. Sähkönkäyttöpaikkoja ovat esimerkiksi koti, kiinteistö, yritykset ja teollisuuslaitokset.

Datahubiin tallennetaan myös asiakas-, sopimus- ja mittaustietoja, joita sähkön vähittäismarkkinoilla tarvitaan asiakkaiden palveluun. Yhteistä tiedonvaihtojärjestelmää tulee käyttämään noin 100 sähkönmyyjää ja 80 jakeluverkkoyhtiöitä. Keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä tehostaa prosesseja, selkeyttää ja nopeuttaa osapuolten tiedonvaihtoa ja näkyy asiakkaille sujuvampana palveluna. Datahubin avulla mahdollistetaan myös uudenlaisten palvelujen ja sovellusten kehittäminen esimerkiksi energian säästöön tai kulutuksen seurantaan liittyen.

Uuden yhtenäisen toimintatavan myötä käyttöpaikkatunnukset vaihtuvat uudeksi GSRN-tunnuksiksi. Kaikilla Suomen sähkönkäyttöpaikoilla on yksilöivä tunnus, joka kertoo, missä sähköä käytetään. Uusi tunnus helpottaa myyjänvaihtoa ja yhtenäistää prosesseja. Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, uusi tunnus muutetaan sopimustietoihisi automaattisesti. Uuden käyttöpaikkatunnuksen näet jatkossa laskultasi ja Energiatili-palvelustamme.

Lisätietoja Datahubista.