Olemme koonneet tähän yleisimmin kysytyt kysymykset

› Miten voin irtisanoa sähkösopimukseni?

Jos olet muuttamassa, muista ilmoittaa muutosta noin kaksi viikkoa etukäteen sähkönmyyjällesi. Sopimuksen voi päättää aikaisintaan siihen päivään, kun käytät asunnossa viimeisen kerran sähköä. Muistathan myös, että sopimusta ei voi lopettaa takautuvasti.

› Olen muuttamassa ja tarvitsen sähkösopimuksen. Mitä minun pitää tehdä?

Tee sähkösopimus noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, ettei tavaroita tarvitse kantaa pimeässä! Ole yhteydessä valitsemaasi sähkön myyjään joko tekemällä heidän nettisivujensa kautta sähkösopimustilauksen tai jos muuttoon on alle viikko, soita pikimmiten heidän asiakaspalveluunsa.

› Olen ostanut omakotitalon ja muuttamassa siihen. Riittääkö, että teen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen?

Pelkkä sähkösopimuksen tekeminen ei riitä. Kiinteistökaupassa kannattaa muistaa, että sähkö- ja kaukolämpöliittymä ovat irtainta omaisuutta eivätkä ne siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymien siirto kannattaakin mainita aina kauppakirjassa. Ilman pätevää kirjallista selvitystä emme voi siirtää liittymissopimusta. Tällöin voit joutua tekemään uuden liittymissopimuksen ja maksamaan hinnaston mukaisen liittymismaksun. Meille toimitettava siirtoasiakirja voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta, ositustodistuksesta tai ote perukirjasta siltä osin missä mainitaan, että kiinteistö siirtyy uudelle omistajalle. Siirrosta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymät ja sopimukset saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin.

› Voinko tehdä muuttoilmoituksen toisen henkilön puolesta?

Sähkösopimusta, kuten mitään muutakaan sopimusta, ei voi tehdä toisen henkilön puolesta ilman sitovaa valtuutusta. Jokaisella oikeustoimikelpoisella henkilöllä on oikeus valita sopimuskumppaninsa ja päättää sopimuksen tekemisestä. Sopimusoikeus koskee myös sähkösopimuksia.
Etkö löytänyt etsimääsi?